Menu
PRZYSTAWKI
smażone pierożki pszenne z warzywami
(kapusta, marchewka, cebula, ziemniaki, groszek) podane z sosem sriracha mayo 6 szt.
smażone pierożki w cieście ryżowym wonton z wieprzowiną, grzybkami mun, makaronem sojowym, kiełkami i dymką podane z dipem na bazie sosu rybnego 6 szt.
SAŁATKI
z mango i krewetkami, prażonymi orzeszkami ziemnymi i kolendrą z dressingiem na bazie sosu rybnego z chili i czosnkiem
z mango i marynowanym tofu, prażonymi orzeszkami ziemnymi i kolendrą z dressingiem na bazie sosu sojowego z chili
DANIA GŁÓWNE
ryż smażony z krewetkami, warzywami i jajkiem, z prażoną cebulką i dymką podany w ananasie
naleśniki z mąki ryżowej z farszem ze smażonej wieprzowiny i krewetek, kiełków mung i marchewki, wietnamskie zioła i dip na bazie sosu rybnego z czosnkiem i chili 3 szt.
z owocami morza (dostępna w weekendy), pikantno-kwaśny wywar mięsny z trawą cytrynową i kaffirem z krewetkami, kalmarami, wietnamskim kotletem rybnym, pierożkami z krewetkami, makaronem ryżowym bún, kiełkami, dymką, koperkiem i kolendrą 1l
makaron ryżowy phở ze smażoną kaczką, marchewką, kalarepą, prażoną cebulką, prażonymi orzeszkami, ziołami, sałatą lodową i dressingiem na bazie sosu sojowego z czosnkiem i chili
makaron pszenny smażony z wołowiną, cebulą, czosnkiem, pak choy, grzybkami shimeji i marchewką z autorskim sosem na bazie sosu sojowego | Danie dostępne jest też w wersji wegetariańskiej z tofu
smażona z papryką i czerwoną cebulą w sosie ostrygowym z masłem czosnkowym na gorącym półmisku podawana z wybranym dodatkiem: ryżem, frytkami lub bagietką
na gorącym półmisku podawana z wybranym dodatkiem: ryżem, frytkami lub bagietką
z jajkiem sadzonym, papryką, cebulą, dymką i pieprzem ziarnistym na gorącym półmisku podawana z wybranym dodatkiem: ryżem, frytkami lub bagietką
PHỞ W STYLU HÀ NỘI
Phở w naszej restauracji przyrządzamy w stylu Hà Nội popularnym na północy Wietnamu. To łagodny, lekki i aromatyczny wywar z gotowanym mięsem i niewielką ilością dodatków. Jeśli wolisz intensywniejsze smaki, wybierz wersję z mięsem smażonym albo z gulaszem wołowym.
Do każdej zupy podajemy ostry sos chili, czosnek w occie i cytrynę – dodaj je do zupy, aby nabrała pełni smaku. Czosnek w occie i cytrynę możesz stosować zamiennie.
z gotowaną polędwicą wołową, makaronem ryżowym, cebulą, imbirem, dymką, kiełkami i kolendrą
z krewetkami (5 szt.), solą krewetkową, makaronem ryżowym, marchewką, grzybkami azjatyckimi, cebulą, dymką i kolendrą
z gulaszem wołowym na winie, makaronem ryżowym, cebulą, dymką i kolendrą (specjalność Lilly)
z kurczakiem smażonym z cebulą i czosnkiem, makaronem ryżowym, dymką, kiełkami i kolendrą
z wołowiną smażoną z cebulą i czosnkiem, makaronem ryżowym, dymką, kiełkami i kolendrą
wegański wywar z sojowiną smażoną cebulą i czosnkiem, makaronem ryżowym, azjatyckimi grzybkami, smażoną yubą (skórka z tofu), dymką i kiełkami
wegański wywar ze smażonym, marynowanym tofu, makaronem ryżowym, marchewką, azjatyckimi grzybkami, smażoną cebulą i czosnkiem, dymką i kiełkami
BÚN
Bún to rodzaj makaronu ryżowego, który kształtem przypomina cienkie spaghetti. Jest miękki, ale bardzo sprężysty. Makaron podawany jest na ciepło, ale niektóre dodatki są na zimno, dlatego dania z nim nie są gorące i często przypominają sałatki.
makaron bún podany ze smażonymi sajgonkami z mięsem, wietnamskimi ziołami, kiełkami i dipem na bazie sosu rybnego z czosnkiem i chili
makaron bún podany z wołowiną smażoną z czosnkiem i cebulą, marchewką, kalarepą, prażoną cebulką, prażonymi orzeszkami
i dressingiem na bazie sosu rybnego z czosnkiem i chili
makaron bún podany ze smażonym, marynowanym tofu, marchewką, kalarepą, prażoną cebulką, prażonymi orzeszkami i dressingiem
na bazie sosu sojowego z czosnkiem i chili
BÁNH MÌ
Bánh mì to niezwykle popularne na całym świecie, wietnamskie kanapki na ciepło z bagietki wypełnione różnymi dodatkami. Najbardziej tradycyjnymi dodatkami są pate, czyli wietnamski pasztet, pieczony brzuch wieprzowy i obowiązkowo łagodne pikle z marchewki i kalarepy.
Bánh mì w wersji z pate możesz zamówić ostre lub łagodne.
opiekana bagietka z pieczonym brzuchem wieprzowym xá xíu, i pate, piklami z marchewki i kalarepy, ogórkiem, kolendrą i autorskim sosem Lilly
opiekana bagietka z kurczakiem i pate, piklami z marchewki i kalarepy, ogórkiem, kolendrą i autorskim sosem Lilly
opiekana bagietka ze smażoną sojowiną xá xíu, piklami z marchewki i kalarepy, ogórkiem, kolendrą, autorskim sosem Lilly i sosem sriracha mayo
opiekana bagietka ze smażonym tofu, piklami z marchewki i kalarepy, ogórkiem, kolendrą, autorskim sosem Lilly i sosem sriracha mayo
LẨU – WIETNAMSKI HOT POT
pikantno-kwaśny wywar w stylu zupy tom yum Dodatki: makaron, wołowina, owoce morza, smażona yubą (skórka tofu), sakiewki z krewetkami,
sakiewki z warzywami, azjatyckie grzybki, sezonowe warzywa i wietnamskie zioła
łagodny, aromatyczny wywar wołowo-grzybowy Dodatki: makaron, wołowina, owoce morza, smażona yubą (skórka tofu), sakiewki z krewetkami,
sakiewki z warzywami, azjatyckie grzybki, sezonowe warzywa i wietnamskie zioła
DLA DZIECI
DESER
KAWY KLASYCZNE
Polecamy pyszne kawy z łódzkiej palarni Quba Caffe.
Nasza kawa to mieszanka 80% Arabika i 20% Robusta – łagodna i bardzo aromatyczna.
CAFE PHIN
Cafe Phin to wietnamska kawa o orzechowo-czekoladowym aromacie przyrządzana w specjalnym zaparzaczu. Najczęściej podawana jest ze słodkim mlekiem skondensowanym, ale możesz zamówić ją również niesłodzoną.
HERBATY
Polecamy pyszne herbaty i napary wielokrotnie nagradzanej, brytyjskiej marki Birchall.
Dostępne rodzaje: Earl Grey, English Breakfast, zielona, zielona z brzoskwinią, jaśminowa, z trawą cytrynową i imbirem, Rooibos, mięta